Lapte de pasare

de ReteteleBunicii ro in Dulciuri, 16 Ian 2010 | 8164 vizualizari

 

Pentru altii venitul socrilor la ei acasa e un calvar. In cazul nostru e o placere (si probabil va fi asa intotdeauna). De data aceasta am gatit cu totii lapte de pasare (o alta pofta a Madalinei din aceasta perioada :)

 

INGREDIENTE

  • 1,5 l lapte
  • 200 g zahar
  • baton de vanilie (sau esenta de vanilie)
  • 6 oua
  • (optionala: 1 lingura de faina)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Se bat albusurile cu 100 g zahar pana cand se face o spuma tare. Se pune laptele pe foc impreuna cu 50 g zahar si vanilia.

Cand incepe sa fiarba laptele se ia cu o lingura din spuma de ou si se pune in lapte. Nu se pun multe, astfel incat sa ai loc pentru a le intoarce de pe o parte pe alta. Se lasa fiecare bulgaras de spuma maxim 2 minute in lapte pentru a se intari dupa care se intoarce. Se scot din lapte cu ajutorul unei spumiere si se pun intr-un castron.

Se freaca bine galbenusurile impreuna cu 50 g zahar si se adauga treptat laptele fierbinte peste ele. Se pune apoi la foc mic si amesteci incontinuu pana se ingroasa compozitia (poti amesteca impreuna cu galbenusurile si o lingura de faina, daca vrei ca laptele sa fie mai gros).

Compozitia astfel obtinuta ee toarna fierbinte peste bulgarasii din spuma. Apoi se da la rece.

TIPS-URI

1

Preparatul va iesi MULT mai bun daca va ajuta si bebelul din burtica mamicii lui :D :D :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac cu ciocolata si coaja de portocale