Lapte de pasare cu glazura de ciocolata

de Corinuta in Dulciuri, 4 Oct 2010 | 5627 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 50 g ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare cu glazura de ciocolata:

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca bine cu jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat, apoi se adauga faina si cateva linguri de lapte rece. 

Se pune laptele la fiert. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga restul de zahar si se bat pana se intaresc. Se rup cu lingura galuste de albus si se fierb pe rand in lapte cateva secunde pe fiecare parte. Se scot si se aseaza in boluri. 

Se adauga in lapte compozitia cu galbenusuri si se fierbe la foc potrivit invartind cu telul pana capata cosistenta unei budinci(cam 5 minute). Cand e gata, se toarna in boluri pe langa albusuri cu grija si se lasa sa se raceasca.

Se topeste ciocolata pe aburi sau la microunde si se toarna deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (29)

Corinuta 1

07.10.2010, 12:48

Adinamultumesc!

mena29 1

14.10.2010, 20:58

ce bunatate am gasit aici

Cris2711 1

04.03.2011, 18:36

mena si mie imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]