Lapte de pasare cu glazura de ciocolata

de Corinuta in Dulciuri, 4 Oct 2010 | 5601 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 50 g ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare cu glazura de ciocolata:

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca bine cu jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat, apoi se adauga faina si cateva linguri de lapte rece. 

Se pune laptele la fiert. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga restul de zahar si se bat pana se intaresc. Se rup cu lingura galuste de albus si se fierb pe rand in lapte cateva secunde pe fiecare parte. Se scot si se aseaza in boluri. 

Se adauga in lapte compozitia cu galbenusuri si se fierbe la foc potrivit invartind cu telul pana capata cosistenta unei budinci(cam 5 minute). Cand e gata, se toarna in boluri pe langa albusuri cu grija si se lasa sa se raceasca.

Se topeste ciocolata pe aburi sau la microunde si se toarna deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]