Lasagna

de Merisor in Lasagna, 10 Iul 2012 | 21628 vizualizari

 

este o reteta proprie pe care o fac aproape in fiecare weekend.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat(foietaj):
  • - 1 pachet de unt(margarina);
  • - 2 oua;
  • - 9 linguri ulei;
  • - sare;
  • - 11 linguri apa;
  • - 1 plic praf de copt
  • - un varf de lingurita de ammoniac;
  • - faina cat cuprinde.
  •  ½ punga paste fainoase(melcisori….)
  • 1 kg carne toccata amestec
  • 250g cascaval(de preferinta afumat)
  • 1 cutie ciuperci(450g)
  • ardei(capia, gogosari…eu am pus copti de la congelator)
  • 2 cepe
  • cativa graunti de usturoi
  • sos de rosii.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Foietajul – se pune margarina la topit si se iau 9 linguri din ea intr-un bol, se pun 9 linguri de ulei peste margarina (pe foc) si cand da in clocot se pune putina faina cat sa iasa o ciulama mai groasa. Se lasa la racit. Peste cele 9 linguri de margarina se pun 2 oua intregi, cele 11 linguri de apa, putin bicarbonat, praf de copt, sare si faina cat cuprinde sa iasa un aluat bun de intins. Se intinde pe planseta cat de subtire se poate, se unge cu ciulamaua racita, se ruleaza si se da la frigider pana se prepara restul compozitiilor.

Sosul cu carne tocata: se pune o ceapa la calit in putin ulei, se adauga carnea toccata, condimente si la sfarsit sosul de rosii.

Sosul de ciuperci: se pune o ceapa la calit in ulei, se adauga ciupercile taiate , cativa graunti de usturoi taiati marunt si ardeiul.

Se fierb si pastele fainoase cu putina sare si apoi se scurg.

Aranjare: foietaj, sosul de carne tocata (se scurge de surplusul de grasime, dar nu prea mult ca pe urma se usuca la cuptor), pastele fainoase peste care se rade cascavalul, sosul de ciuperci de asemeni scurs si foietaj. Se coace cam ½ ora.

Spor la lucru!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna bolognese