Lasagna cu carne de pui si ciuperci

de mirela0911 in Lasagna, 28 Ian 2018 | 6994 vizualizari

 

Ne place foarte mult lasagna si fac combinatii de tot felul pentru diversitate, iar aceasta este una reusita. A iesit delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi lasagna
  • 700 g carne tocata de pui
  • 300 g ciuperci champignon
  • 1 buc ceapa alba
  • 1 morcov potrivit de mare
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • sare, piper
  • 2 lgt pasta de ardei
  • 500 ml suc de rosii/bulion
  • 1 foaie de dafin
  • 5 catei de usturoi
  • 80 g unt
  • 80 g faina alba
  • 900 ml lapte
  • 1 lgt rasa nucsoara
  • sare, piper dupa gust
  • 2 catei de usturoi
  • 200 g cascaval
  • 50 g parmezan
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne de pui si ciuperci:

Se curata ceapa si se taie marunt. Ciupercile se curata si se taie feliute mici. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pun ciupercile si se lasa la calit, adaugand si putina sare. Se adauga apoi ceapa, iar dupa cateva minute morcovul. Se lasa la calit 3-4 minute, apoi se adauga carnea tocata. Se lasa pana se albeste bine carnea. Se adauga pasta de ardei, apoi se toarna sucul de rosii (sau bulion). Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba cateva minute. Spre final se adauga foaia de dafin si usturoiul taiat feliute. Se lasa deoparte pana se prepara sosul Bechamel.

Se pune laptele pe foc sa se incalzeasca bine, aproape de fierbere. Intr-o craticioara se pune untul la topit apoi se adauga faina. Se omogenizeaza bine cu ajutorul unui tel. Se toarna putin cate putin laptele fierbinte si se amesteca continuu cu un tel pana la incorporarea intregii cantitati de lapte. Se adauga sare, piper dupa gust si nucsoara. La final se adauga usturoiul. Se ia de pe foc.

Se pregateste o tava si se unge cu unt. Se toarna un strat subtire de sos bechamel, apoi se asaza foile de lasagna. Se pune un strat din sosul cu carne, se rade cascaval, apoi iar un rand de foi de lasagna. Se toarna un strat de sos bechamel, apoi unul cu sos de carne, cascaval, iar foi de lasagna.... si se continua pana se termina toate ingredientele. Deasupra ultimului strat de foi se toarna sos bechamel, apoi se rade cascaval si parmezanul. 

Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30 de minute. Se indeparteaza apoi folia si se mai da la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

Foile de lasagna nu se fierb inainte, ele se vor inmuia de la sosul bechamel si cel cu carne.

2

In functie de dimensiunea tavii, preparatul va iesi mai inalt sau mai subtire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna