Lasagna

de AndrutzaP in Lasagna, 4 Noi 2016 | 4895 vizualizari

 

Lasagna, una dintre cele mai cunoscute retete italienesti. Sincer, nu ma atrage atat de mult.
Dar am primit fix din Italia un pachet de foi de lasagna si na, ce era sa fac, le-am folosit:)

 

INGREDIENTE

  • Sosul cu carne tocata
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • un sfert ţelina mica
  • 100 g bacon
  • 400 g rosii descojite din conserva (o conserva mica)
  • 3 linguri unt
  • 600 g carne tocata amestec
  • sare, piper, busuioc
  • supa de vita
  • Sos bechamel
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 500 ml lapte
  • sare, nucsoara
  • In plus
  • Foi de lasagna
  • parmezan sau cascaval
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

  Incepem cu prepararea prepararea sosului cu carne. Ceapa, morcovul si telina se toaca marunt si se calesc in unt. Adaugam baconul taiat cubulete si mai calim 2-3 minute. Punem carnea tocata si omogenizam bine cu legumele. Punem supa de vita si lasam sa fiarba pana se evapora toata zeama.

   Cand s-a evaporat toata zeama, adaugam rosiile cuburi cu tot cu zeama din conserva si condimentam cu sare, piper si busuioc. Daca nu este suficient de zemos sosul mai adaugam putina supa de vita sau, daca nu mai aveti, putina apa.

   Mai lasam sosul pe foc pentru inca 20 minute.

   Intre timp preparam sosul bechamel. Intr-o cratita cu fundul dublu punem untul la topit. Cand este topit adaugam faina si o calim putin. Adaugam laptele treptat, amestecand energic. Lasam sosul pe foc pana se ingroasa/se leaga si apoi il condimentam cu sare si nucsoara.

   Intr-o tava de aproximativ 25/30 cm asezam ingredientele astfel:un pic de sos de carne, foi de lasagna, sos bechamel, sos de carne, parmezan. Continuam in aceasi ordine pana terminam cele 2 sosuri. Ultimul strat trebuie sa fie de sos bechamel cu parmezan ras din belsug. Foi de lasagna vor mai ramane in pachet, veti folosi cam 300 g din 500 cat are un pachet.

    Bagati la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute.

    Se serveste calda!

    Pofta buna!

   

TIPS-URI

1

sosul bechamel nu trebuie sa fie foarte tare, lasati-l la foc pana este suficient de lichid sa-l puteti intinde cu o pensula.

2

sosul de carne trebuie sa fie zemos, sa aiba in ce se gati apoi toata compozitia in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

anca_rm 1

04.11.2016, 16:03

ce buna este

Gherca Daniela 1

04.11.2016, 16:32

o bunatate!

Rocsi 1

04.11.2016, 20:33

Servesc o bucatica ca de mult nu am mai mancat lasagna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu piept de pui, ciuperci si sos Bechamel