LASAGNA CU SOS BECHAMEL

de ela in Lasagna, 9 Oct 2011 | 25277 vizualizari

 

nu am mai facut demult lasagna.....

 

INGREDIENTE

  • 10foi lasagna
  • 100gr parmezan
  • 50gr cascaval ras
  • 600gr carne tocata
  • 1ardei gras rosu
  • 1ceapa
  • 1morcov
  • 1radacina patrunjel
  • 6linguri pasta de rosii de casa
  • 100ml vin alb
  • sare
  • piper
  • 100gr unt
  • 2linguri faina
  • 600ml lapte
  • sare
  • 1praf nucsoara
  • putin patrunjel tocat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA LASAGNA CU SOS BECHAMEL:

Curatam ceapa,ardeiul,patrunjelul si morcovul,le maruntim in robotul de bucatarie apoi le punem la calit in putin ulei cateva minute.Adaugam carnea tocata si mai calim putin,amestecand mereu,adaugam 3linguri de apa si mai lasam pe foc,amestecand din cand in cand cateva minute.Condimentam dupa gust cu sare si piper,pasta de rosii si vinul si lasam pe foc pana scade zeama.Oprim focul si lasam putin sa se raceasca.

Fierbem doua minte foile de lasagna in apa clocotita si le scoatem pe un prosop sau pe masa.

Punem untul la topit,calim in el faina,amestecand rapid si stingem cu laptele,adaugat treptat.Condimentam cu sare,nucsoara dupa gust si lasam sa fiarba,amestecand des,pana se ingroasa putin sosul.

Ungem cu putin ulei un vas termorezistent,punem un strat de sos bechamel,doua foi de lasagna,carne tocata si sos bechamel si continuam pana terminam foile,ultimul strat fiind de sos.Presaram deasupra cascaval,parmezan si patrunjel si dam la cuptor aproximativ 60minute,pana compozitia se rumeneste frumos deasupra.

Se serveste atat calda cat si rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "LASAGNA CU SOS BECHAMEL" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna alla bolognese