Lasagna cu vinete

de AlexTeacher in Lasagna, 8 Iun 2016 | 5782 vizualizari

 

O altfel de lasagna...cu vinete. In curand urmeaza si cea cu spanac si ricotta. 

 

INGREDIENTE

  • (o tava de cuptor de 40/15 cm)
    • Foi proaspete lasagna – 3 pachete
    • Vinete – 4 buc
    • Rosii – 6-7 buc
    • Mozzarella gourmet – 350 g
    • Parmezan – 150 g
    • Oua – 5 buc
    • Lapte – 200 ml
    • Smantana de gatit – 200 ml
    • Unt – 100 g
    • Faina – 60 g
    • Nucsoara macinata – ½ lingurita
    • Piper alb – ½ lingurita
    • Ulei de masline – 50 ml
    • Busuioc proaspat – 14-15 frunze
    • Sare si piper dupa gust
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu vinete:

  • Taiati vinetele felii subtiri;

  • Adaugati peste acestea ulei de masline si sare, asezati-le pe o hartie de copt intr-o tava si coaceti-le pana se rumenesc putin, in cuptor, la cca 180 de grade;

  • Scoateti-le si lasati-le sa se raceasca;

  • Bateti cele 5 oua bine;

  • Adaugati untul intr-o craticioara si treptat, la foc mic, amestecand cu un tel, adaugati faina;

  • Dupa ce-ati incorporat-o adaugati laptele, smantana de gatit, putina sare, piper alb si nucsoara;

  • Amestecati energic pana obtineti o compozitie inchegata;

  • Adaugati ulei in tava;

  • Asezati foile de lasagna pe care le treceti in prealabil printr-un jet de apa;

  • Adaugati 1/3 din cantitatea de vinete deasupra;

  • Peste acestea adaugati o parte din sosul Bechamel;

  • Adaugati apoi rosii taiate rondele subtiri si peste acestea frunze de busuioc – radeti o parte din mozzarella pe deasupra si adaugati 3-4 linguri din cantitatea de oua batute;

  • Repetati procesul de 2 ori, iar ultimul strat de foi de lasagna treceti-l prin sosul Bechamel ramas;

  • Adaugati ultima cantitate de mozzarella, dar si parmezanul si ultima cantitate de oua batute;

  • Incingeti cuptorul la 180 de grade si lasati lasagna la copt pentru cca 25-30 min;

    Pofta buna !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu vinete