Dupa o lunga perioada in care nu am mai postat nimic, m-am gandit azi sa fac celebra prajitura Lava cake, sau vulcanul de ciocolata. Foarte simpla si rapida, e un desert elegant, si numai bun pentru o masa la care vreti sa ii dati gata pe invitati.
Pentru inceput se pune o oala cu apa la fiert in care se va topi untul si ciocolata la Bain-Marie. Cand acestea s-au topit, se amesteca ciocolata si untul cu oualele si galbenusurile. Apoi se adauga zaharul, si un praf de sare si se omogenizeaza. La urma se adauga faina si se amesteca pana aceasta se incorporeaza. Aluatul trebuie sa fie gros, dar usor lichid. Formele se ung cu unt si se pune aluat cam 2/3 din forma. Cuptorul se incalzeste la 200 de grade. Se dau la cuptor timp de 10 minute. Dupa ce se scot, se pun intoarse pe o farfurie, prajitura o sa iasa din forma pe farfurie, se poate pudra cu zahar pudra, se poate servi cu fructe proaspete(zmeura, sau capsuni, cirese) sau cu inghetata.