Lebar de casa

de MotanLaOale in Mezel de casa, 7 Ian 2014 | 21614 vizualizari

 

Intodeauna m-am ferit de a face lebar din cauza ca trebuia tocat de mai multe ori si dura mult. Acum cu masina de tocat NAUMANN a fost o placere si a mers rapid!

 

INGREDIENTE

  • 1300g ficat de porc
  • 700g carne de porc
  • 300g slanina cruda de porc
  • 300g slanina afumata
  • 4 cepe
  • 2 linguri ulei
  • foi dafin
  • piper boabe
  • sare
  • piper macinat
  • mate groase de porc
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lebar de casa:

Matele se curata de grasime, se spala bine si se pun in apa rece cu otet.

Ficatul se tine in apa rece sa iasa sangele, pana se albeste.

Ficatul se taie in bucati mai mici si se fierbe 15-20 minute in apa cu sare, piper boabe si foi de dafin.

Se scoate si se lasa la racit.

Carnea si slanina cruda se pune la fiert in apa cu sare, piper boabe si foi dafin.

Cand este fiarta se lasa la racit.

Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in putin ulei.

Se lasa la racit cand este calita.

Ficatul, carnea, slanina fiarta si slanina afumata se taie fasii si se toaca cu masina de tocat NAUMANN cu sita mijlocie.

O data cu carnea se da prin masina si ceapa calita.

Se schimba cutitul mijlociu cu cel mai mic si se mai da prin masina o data toata compozitia. Cu masina de tocat NAUMANN a durat foarte putin.

Se presara sare si piper macinat dupa gust si se amesteca bine, bine.

Compozitia trebuie sa fie mai sarata si mai piperata putin.

Se scoate cutitul, se monteaza palnia si se traga matul pe ea.

Se umple matul cu ajutorul masinii, avand grije sa nu fie prea tare umplut ca sa nu se sparga la fiert.

Se leaga la capete si se pune la fiert in apa cu sare, boabe de piper si foi de dafin. Dac nu sta in apa se pune o farfurioara deasupra lui.

Se fierbe 30-40 minute la foc mic fara sa clocoteasca.

Se scoate si se pune la racit si uscat, presat intre doua tocatoare de lemn.

Se poate pastra in frigider mai mult timp.

 

TIPS-URI

1

Se pot pune si 2-3 cuisoare pisate in compozitie.

2

Masina de tocat NAUMANN este de mare ajutor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lebar de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

laura_n 1

09.01.2014, 09:28

vaai, Motanel! a iesit senzational! si mi-ai facut o pofta! bvoo pt toate cate ai facut

MotanLaOale 1

09.01.2014, 10:27

Multumesc

Arhivarul 1

23.11.2022, 08:37

La cantitatile de mai sus, in Covasna reteta mai presupune in plus urmatoarele
- 2 bobite de enibahar bine pisate
- 1 lingura miere / zahar (aceste ingrediente nu vor indulci produsul final)
- 2 mere ionatane sau golden descojite si tocate impreuna cu celelalte componente
Aroma finala este ceva de vis.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lebar de casa