Lemon polenta cake

de LUK in Prajituri, 25 Mar 2011 | 6638 vizualizari

 

by Nigella Lawson

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200gr zahar
  • 125 gr zahar pudra
  • 200 gr alune(eu am folosit nuca macinata)
  • 100gr faina de porumb
  • 200gr unt
  • o jumatate de lingurita de praf de copt
  • 2 lamai(sucul si coaja rasa)
  • putin unt pentru uns tava
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon polenta cake:

Mixam untul cu zaharul(200gr) pana se omogenizeaza bine. Amestecam nuca impreuna cu coaja de lamaie si praful de copt. Punem putin cate putin din nuca in unt, amestecam si punem rand pe rand, alternativ cu nuca si ouale intregi. Amestecam bine(va rezulta o compozitie destul de solida). Ungem o tava de tort cu pereti detasabili cu unt(recomand sa puneti si hartie de copt pt ca mie mi s-a rupt cand am vrut sa o mut pe alt platou..adica sa o rastorn) .Intindem uniform compozitia in tava si coacem la cuptorul preincalzit la 150 de grade cca 45 de minute(cand e gata se va desprinde de pe margini..puteti incerca si cu o scobitoare,daca intepati blatul si iese curat inseamna ca e copt)...Cand e copt scoatem,detasam peretii si lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, preparam siropul. Punem sucul de lamaie pe foc mic impreuna cu zaharul, cand s-a topit zaharul luam de pe foc.

Intepam din loc in loc blatul cu o scobitoare si turnam siropul  caldut peste blat, pe toata suprafata. Lasam sa se raceasca complet si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon polenta cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Televizor - Reteta gustoasa a unui desert indragit