Lichior de oua

de yammy in Bauturi, 1 Dec 2009 | 4362 vizualizari

Lichior de oua

 

Lichiorul de oua e obautura traditionala pentru seara de Craciun.

 

INGREDIENTE

  • 60 ml cogniac
  • 60 ml bourbon
  • 300 ml frisca
  • 4 oua
  • 70 gr zahar
  • scortisoara
  • nucsoara
  • 1 varf cutit sare
  • 1/2 cana lapte (optional, eu nu am pus)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichior de oua:

 

  1. Separam galbenusurile de albusuri. Frecam galbenusurile cu zahar pana zaharul e dizolvat si compozitia devine o crema de culoare galben deschis.
  2. Turnam incet alcoolul peste crema (coniacul si bourbonul) si dam la frigider compozitia pentru 2-3 ore.
  3. Adaugam 1/2 lingurita scortisoara (sau dupa gust) in compozitia de galbenusuri.
  4. Albusurile le lasam sa ajunga la temperatura camerei. Le batem spuma tare cu un varf de cutit de sare. Le adaugam in compozitia de galbenusuri in 3-4 transe, amestecand usor sa nu se lase spuma prea tare.
  5. Batem frisca bine si o adaugam si pe ea in compozitie si amestecam usor. Sa amestecati bine pana la fundul vasului fiindca acolo se aduna alcoolul si trebuie incorporat si el.
  6. Dati la rece minim o ora.
  7. Puneti lichiorul intr-un bol. Presarati deasupra nucsoara amestecata cu putin scortisoara. Se serveste in pahare cu lingurita fiindca e mai mult un lichior-spuma. E delicios asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa