Lichior de oua

de yammy in Bauturi, 1 Dec 2009 | 4834 vizualizari

Lichior de oua

 

Lichiorul de oua e obautura traditionala pentru seara de Craciun.

 

INGREDIENTE

  • 60 ml cogniac
  • 60 ml bourbon
  • 300 ml frisca
  • 4 oua
  • 70 gr zahar
  • scortisoara
  • nucsoara
  • 1 varf cutit sare
  • 1/2 cana lapte (optional, eu nu am pus)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichior de oua:

 

  1. Separam galbenusurile de albusuri. Frecam galbenusurile cu zahar pana zaharul e dizolvat si compozitia devine o crema de culoare galben deschis.
  2. Turnam incet alcoolul peste crema (coniacul si bourbonul) si dam la frigider compozitia pentru 2-3 ore.
  3. Adaugam 1/2 lingurita scortisoara (sau dupa gust) in compozitia de galbenusuri.
  4. Albusurile le lasam sa ajunga la temperatura camerei. Le batem spuma tare cu un varf de cutit de sare. Le adaugam in compozitia de galbenusuri in 3-4 transe, amestecand usor sa nu se lase spuma prea tare.
  5. Batem frisca bine si o adaugam si pe ea in compozitie si amestecam usor. Sa amestecati bine pana la fundul vasului fiindca acolo se aduna alcoolul si trebuie incorporat si el.
  6. Dati la rece minim o ora.
  7. Puneti lichiorul intr-un bol. Presarati deasupra nucsoara amestecata cu putin scortisoara. Se serveste in pahare cu lingurita fiindca e mai mult un lichior-spuma. E delicios asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]