Luna trecuta am descoperit lintea. In fapt, tot Costel e "vinovatul", pentru ca el mi-a comandat retete cu linte, care i-au facut lui cu ochiul prin reviste :P
Nu regret ca am incercat, chiar mi-au placut retetele incercate ;)
Aceasta e doar una din ele...
Lintea se lasa la inmuiat cateva minute intr-un vas cu apa calduta, apoi se scurge apa si se repeta procedeul de cateva ori. Apa va iesi destul de murdara, de fiecare data :D
Curatam legumele, le spalam si le taiem rondele fine. ( eu le-am feliat la robot ) .
Feliem kaizerul.
Incingem putin ulei , in care vom cali legumele cu putina sare, apoi adaugam kaizerul si lasam sa se rumeneasca putin si acesta. Adaugam rosiile tocate marunt impreuna cu o cana cu apa si lasam sa fiarba inca 5 minute. Scurgem bine lintea si o adaugam peste legume si kaizer , condimentam cu piper, cimbru maruntit , foi de dafin si lasam sa mai fiarba cca 30 minute, pana se inmoaie lintea si capata consistenta fasolei fierte. Din cand in cand adaugam apa si mestecam , lintea marindu-si volumul foarte mult.
Oprim focul si potrivim de sare, apoi presaram marar verde.
Servim fierbinte , cu muratura.