Linzer cu gem de caise si nuci

de Panacris in Prajituri, 4 Apr 2011 | 8340 vizualizari

 

O prajitura destul de usoara si foarte delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Unt 300 gr
  • zahar 300 gr.
  • zahar vaniliat 2 plicuri
  • oua 4 bucati
  • praf de copt 1 plic
  • coaja si zeama de la 1 lamaie
  • faina 600 gr.
  • gem de caise un borcan
  • nuci macinate 300 gr.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linzer cu gem de caise si nuci:

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie.  Se pun făina şi se amestecă până aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute. Mai mult de jumătate din cocă se întinde şi se aşează într-o tavă tapetată cu unt şi făină sau doar cu foaie de pergament. Se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, cca. 15 minute, până se albeşte.

Între timp se bate albuşul oului rămas, se adaugă dulceaţa şi nuca măcinată.

După ce s-a albit foaia în cuptor, se scoate şi se întinde peste ea compoziţia de gem.

Din aluatul rămas se fac câteva grilaje, care se pun deasupra prăjiturii. Se unge cu gălbenuşul rămas, se presară zahăr vanilat şi se mai introduce la cuptor pentru încă 10 minute.

După ce s-a copt se presară zahăr praf din belşug.

TIPS-URI

1

se poate folosi si altfel de gem;

2

in loc de nuci se pot pune migdale sau nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Linzer cu gem de caise si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine, nuci si ciocolata