Lipie (de post)

de Valclaudia in Mancaruri de post, 16 Noi 2013 | 9122 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare dupa gust (1/2 lingurita)
  • 300 gr. faina alba
  • 1/2 pachetel drojdie proaspata
  • 4 linguri de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie (de post):

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul pana devine lichida.

Adaugam apa calduta, apoi faina proaspat cernuta si framantam cu mana pana obtinem un aluat elastic.

Uleiul il adaugam la final si continuam framantatul pana nu se mai lipeste aluatul de maini.

Impartim aluatul in doua, intindem lipiile , le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, jaurim din loc in loc lipiile cu ajutorul unui pinten si dam tava la copt pentru 15-20 min. pana se rumenesc si devin crocante.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Palanetz cu ceapa (coca cu ceapa) de post