Lolly Pops din aripioare de pui(picante) cu susan si jeleu de sfecla

de nico15 in Pui, 5 Mar 2012 | 3487 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-8 aripioare
  • 2 bucati de sfecla potrivita
  • ½ de hrean
  • 1-2 oua
  • otet
  • ulei,
  • sare,
  • piper
  • susan alb/negru
  • gelatina 10 g  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lolly Pops din aripioare de pui(picante) cu susan si jeleu de sfecla:

Se iau aripioarele si se taie partea de sus a aripioarei, vor ramane doua doua bucati in cadrul aripei, aceasta se va impinge pana se va rupe si vom impinge pana vor iesii doua oase mici. Pe unul dintre oase il vom scoate cu mare grija, dupa care carnea din aripioara o vom inveli in jurul osului ramas, creeind lolly pops.

Pe acestea le saram, piperam si le vom trece prin oul batut dupa care prin susan, alb si negru, dupa aceea  le vom scufunda in baie de ulei(friteusa). Le lasam sa se patrunda dupa care le scoatem pe servetele de hartie pentru a indeparta surplusul de grasime.

Sfecla poate fi prefiarta si ar fi foarte bine, deoarece se scurteaza timpul de pregatire al preparatului. Daca nu se va pune sfecla la cuptor si se va coace, va trebui lasata 1-1 ½ ore la cuptor pentru a fi bine patrunsa. Dupa care o scoatem si o taiem cubulete, saram si punem putin ulei, o dam in asteptare. Separat punem la hidratat gelatina in 50 de ml de apa rece si lasam cat se va hidrata, dupa care aceasta se va pune peste sfecla si blendam.

Dupa ce am facut acest piureu il vom pune in forma de briose mai mici si il vom da la rece in frigider. Separat curatam hreanul, il radem, adaugam otet si sare si lasam in asteptare acesta se va pune intre doaua bucati de sfecla dar numai in momentul servirii, altfel va capata culoare rosie.

Dupa ce s-a facut jeleul de sfecla se vor scoate cate doua bucati iar intre ele se va pune un strat de hrean si se va servi

Inainte sa adaugam gelatina oprim putina sfecla, 20 ml vin rosu,adaugam putin hrean si blendam. Acest sos va acompania preparatul nostru.

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lolly Pops din aripioare de pui(picante) cu susan si jeleu de sfecla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

MIUTA 1

06.03.2012, 15:01

Wauuuu,foarte interesant
Cred ca e delicios

iry-gabriela 1

06.03.2012, 20:38

interesant

Angelina_Elena 1

06.03.2012, 22:07

ce interesant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orz in sos de tomate cu legume si aripioare de pui picante