Lucicos cu ciolan afumat

de mirela0911 in Ciorbe, 17 Mai 2011 | 10733 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o varza proaspata de 1kg
  • 250g ciolan dezosat afumat
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 3 lg ulei
  • 300 ml bulion
  • 1 lg faina
  • 1 crenguta de cimbru uscat
  • sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lucicos cu ciolan afumat:

Se curata ceapa si morcovul si se da pe razatoarea mare. Ciolanul il taiem cubulete. Le punem la calit cu cele 3 lg ulei in oala. Dupa ce s-au perpelit putin in uleiul incins, am stins cu apa, am pus capacul si am lasat sa dea in clocot. 

Intre timp am spalat varza si am taiat-o fideluta. Cand a inceput sa fiarba apa am adaugat varza si am lasat sa fiarba in continuare. Din cand in cand mai amestecam pt ca varza se ridica. Se adauga si sarea dupa preferinte.

Cand este fiarta varza, se adauga bulionul amestecat cu o lingura de faina, se mai lasa sa dea cateva clocote si se ia de pe foc. Se pune cimbrul uscat si spalat si se acopera oala cu capacul. Inainte de servire se scoate cimbrul.

Se serveste cu smantana. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate pune si marar (mie nu-mi place).

Daca ti-a placut reteta noastra "Lucicos cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza dulce, cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa si satioasa