Macaroane cu vita si cuperci in sos de vin

de Brindusa in Vita, 22 Dec 2010 | 4639 vizualizari

 

Pentru mancarea asta se poate folosi orice tip de paste. Mie imi plac macaroanele, pentru ca se imbiba bine cu sos si sunt foarte gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 600 g fleica de vitel, taiata cubulete
  • 1 lingura de faina
  • 4 cepe, taiate nu foarte mic
  • 4 catei de usturoi, taiati mic
  • 400 g ciuperci (eu am avut congelate)
  • 15 g unt
  • un pahar vin rosu
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 pahar supa de pui (sau apa)
  • 1 fir de rozmarin (sau 1/2 lingurita rozmarin)
  • sare, piper dupa gust
  • 1 pachet de macaroane fierte in apa cu sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macaroane cu vita si cuperci in sos de vin:

Presara carnea cu faina (carnea sa fie uscata, fara zeama). Amesteca putin
In cratita topeste untul. Da focul mai mare. Pune carnea. Cand s-a aurit pe o parte intoarce-o sa se faca si pe celelalte parti.
Scoate carnea pe o farfurie. Pune in cratita ceapa si usturoiul. Caleste-le pana ce se inmoaie.
Pune la loc in cratita carnea, cu toate sucurile pe care le-a lasat. Adauga vinul, supa, pasta de rosii, rozmarinul. Fierbe la foc mic pana ce carnea e moale (3-4 ore, chiar mai mult)
Adauga ciupercile si lasa-le sa se fiarba. Daca sosul e prea subtire, fierbe la foc mic, fara capac.
Lasa pana ce toate sunt fierte bine.
Pe o farfurie pune o portie de macaroane si carne cu sos deasupra. Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu vita si cuperci in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gratar de manzat cu fenicul