Macrou la cuptor, in sos de rosii cu leurda

de Merisor in Peste, 5 Apr 2015 | 12236 vizualizari

 

Macroul mi se pare cel mai la indemana peste, este si gustos si in plus, nu am citit despre el diverse comentarii sau articole incat sa ma decid sa nu-l mai consumam.
Si daca tot a fost sezonul leurdei, am profitat din plin de ea.

 

INGREDIENTE

  • 4 buc. peste Macrou
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa rosie
  • 400 gr rosii decojite, in sos de rosii
  • 1 legatura leurda
  • cimbru
  • oregano
  • 2 foi dafin.
  • 1 lingurita zahar
  • 100 ml apa
  • 1 lingura ulei
  • Pentru servit:
  • lamaie
  • mamaliguta(pe care am omis sa o pozez :))))
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou la cuptor, in sos de rosii cu leurda:

Spalam pestele si-i indepartam maruntaiele, coada si aripioarele.

Il lasam la scurs, apoi presaram peste el piper si sare.

Intr-o forma termorezistenta punem uleiul, apoi asezam pestele si dam forma la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

Pentru sos, tocam rosiile mai marunt, si le asezonam cu condimentele, sare, daca mai este nevoie si zahar dupa gust.

Leurda o tocam marunt, inclusiv coditele pe care le trecem prin presa sau le pisam ca pe usturoi.

Curatam ceapa si o tocam solzisori.

Punem uleiul intr-o tigaie la foc moale, apoi adaugam ceapa pe care o calim pana se inmoaie bine.

Adaugam rosiile, foile de dafin si apa si le lasam pe foc doar pana se imprietenesc gusturile.

Scoatem tava cu pestele din cuptor(dupa cele 40 de minute), scurgem o parte din uleiul in care s-a preparat si presaram leurda peste el, apoi il acoperim cu sosul de rosii.

Lasam ulei in tava cat sa fie unsa, pentru ca mai avem si uleiul din sos, deci este suficienta grasime.

Introducem din nou tava la cuptor pentru 15 minute, cat sa-si lase leurda aroma ei, apoi dupa stingerea focului, adaugam patrunjelul tocat.

Este un sos dulce picant, tare bun!

 

TIPS-URI

1

Pestele se dezgheata cel mai bine in lapte.

2

In sosul de rosii se poate adauga 1-2 linguri de zacusca, daca are si ciuperci este cu atat mai buna. Eu deseori fac asa, mai ales daca am un borcan desfacut prin frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou la cuptor, in sos de rosii cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou in sos de legume la cuptor