Madlene

de Sidy in Prajituri, 10 Oct 2011 | 11979 vizualizari

 

Celebrele madlene (madeleines) frantuzesti sunt prajituri traditonale de Craciun- dar le savurezi in orice perioada a anului...
Numele le vine de la Maria-Madgalena, cea care a crezut cu tarie in Iisus. Este in egala masura prajitura diminetii de Craciun, dar si cea pe care o gusta Mosul, alaturi de un pahar de lapte, cand aduce daruri.
Are nevoie de o forma speciala pentru a fi coapta.
Cantitatile sunt pentru 36 de prajituri.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 300 g zahar
  • 400 g faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 4 linguri apa de trandafiri
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • 200 g unt
  • 100 ml lapte
  • sare
Portii: 36
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlene:

Ouale cu un praf de sare si zaharul le mixam bine pina se albesc si se topeste tot zaharul, cam 5 minute.

Adaugam apoi apa de trandafiri, putin lapte, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Adaugam apoi untul topit si racit adaugat cate putin impreuna cu restul de lapte. Omogenizam bine si adaugam si coaja de lamaie.

Ungem formele cu unt si le presaram cu faina. Excesul de faina il scuturam.Mie nu mi-au ajuns formele si le-am copt pe celelalte in forme de briosa.
Turnam compozitia omogena in forme cu ajutorul unei linguri si dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru 20 minute. Madlenele isi vor dubla volumul....

Prajitura va fi crocanta pe margine si foarte pufoasa la mijloc. Pofta mare !

PS. Lulu multumesc mult ca mi-ai reamintit reteta...

TIPS-URI

1

Dupa ce s-au copt si racit se pot pudra cu zahar daca va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Teo 1

10.10.2011, 20:49

frumoase, rotunjoare!

MIUTA 1

11.10.2011, 17:13

Sunt frumoase si buneeeeeeee

Giana 1

26.05.2014, 08:56

Ce-mi plac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lingurițe, madlene și margarete