Maghiritza (ciorba greceasca pentru Paste)

de Doralinda in Ciorbe, 11 Mai 2013 | 5247 vizualizari

 

E o ciorba traditionala de paste care se serveste in noaptea de Inviere cand lumea se intoarce acasa. De fapt e o cioba din organe de miel, dar cum mie nu-mi place mielul, am inlocuit cu ficat de vita. Se poate gati si in restul anului, nu e nevoie sa asteptati Pastele, e o ciorba gustoasa tare!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ficat de vita
  • 2 cesti mici de cafea (esspreso) orez rotund
  • 1 buchet de marar proaspat
  • 2-3 cepe verzi
  • 50 gr unt
  • sare
  • piper
  • zeama de la o lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maghiritza (ciorba greceasca pentru Paste):

Taiati intai ficatul in bucatele foarte mici apoi le dati intr-un clocot. Intr-o cratita topiti untul la care puneti ceapa tocata marunt si cand s-a calit putin, adaugati si bucatelele de ficat, lasand sa se caleasca putin.

Puneti apa, masurand cu farfuriile in care veti servi supa finala, asa veti sti exact cata apa sa puneti, si lasati la fiert cca 15-20 min la foc mediu in care ati adaugat si orezul. la urma asezonati dupa gust si puneti mararul tocat marunt si zeama de lamaie.

Se serveste fierbinte.

TIPS-URI

1

Asa cum am zis, puteti folosi si alte organe sau carne de miel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maghiritza (ciorba greceasca pentru Paste)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de cartofi cu sfecla rosie