Maioneza

de Tabita _ in Clasice, 27 Mar 2014 | 3727 vizualizari

 

Este potrivita atat pentru salate, cat si pentru sandvisuri.

 

INGREDIENTE

  • 1 galbenus
  • 1 lingurita mustar
  • 4-5 linguri ulei (de calitate)
  • sare
  • (zeama de lamaie)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza:

Se pun intr-un castronel galbenusul crud, mustarul si sarea.

Se amesteca cu o lingura de lemn continuu in aceiasi directie pentru a nu se "taia" maioneza si se toarna ulei putin cate putin. Uleiul se picura incet. Se amesteca bine de fiecare data dupa ce picuram uleiul pana cand nu se mai vede uleiul si apoi picuram iar. Cand devine mai consistenta se poate adauga mai mult ulei. In caz ca se "taie" se mai adauga o lingura de mustar si se amesteca rapid. La final se adauga sare si eventual zeama de lamaie.

TIPS-URI

1

Se condimenteaza dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Maioneza