Maioneza

de Bucataras in Clasice, 23 Mai 2009 | 7574 vizualizari

 

Serviti alaturi de salate, felii de friptura rece sau peste afumat. Atentie: ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, daca se folosesc oua reci se poate taia

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita mustar Dijon
  • 1 lingura otet alb sau zeama de lamiie
  • un praf de zahar pudra
  • sare
  • piper negru macinat
  • 300 ml ulei de masline (floarea soarelui)
Portii: 7
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza:

1. puneti in blender sau in mixer galbenusurile, mustarul, zeama de lamiie (otet), zaharul, putina sare si piper, 1 lingura de ulei. Amestecati-le timp de jumatate de minut sau pina devine omogen, mai deschis la culoare si de consistenta unei creme

2. adaugati in blender sau mixer uleiul ramas, turindu-l intr-un suvoi subtire, dar continuu pina maioneza se ingroasa si devine omogena

3. puneti sare si piper apoi consumati o imediat sau acoperiti vasul si puneti-l la rece.

TIPS. Se poate pastra la frigider intr-un vas acoperit maxim 3 zile. Scoateti maioneza din frigider cu minimum 30 minute inainte de o servi

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

pe 04.10 la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]