Malai

de cristinutanicolita in Cocktail, 24 Mar 2015 | 5343 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg malai
  • faina
  • apa
  • sare
  • o lgt zahar
  • un pliculet drojdie uscata
  • ulei 1 lg
  • 200 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Malai:

Din malai se face o mamaliga putin mai moale si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit mamaliguta o sfarami bine,adaugi uleiul,zaharul drojdia si omogenizezi. Adaugi apa calduta si faina pana obtii un aluat potrivit de tare(ca cel de paine).Se lasa la dospit 1 ora. Dupa ce a dospit se pune in tava si se mai lasa 20-30 min sa creasca. Se coace la foc mediu pana devine rumen.

TIPS-URI

1

Se poate unge cu ou inainte sa fie bagat la cuptor.

2

Apa se poate inlocui cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Malai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Malai dulce, reteta copilariei