Mamaliga cremoasa cu ciuperci si urzici

de Bucataras in Mancaruri de post, 31 Mar 2020 | 5763 vizualizari

 

De obicei punem alaturi de mamaliga ciuperci ori urzici, dar uite ca merg foarte bine si impreuna. Am pregatit o tocanita rapida de ciuperci si o mamaliguta buna in care am strecurat si doua linguri de mancare de urzici. Si pentru un gust mai deosebit am stropit mancarea cu un sos picant de patrunjel cu usturoi. 

 

INGREDIENTE

  • Pt mamaliga:
  • 1 ceasca malai
  • 2 cesti apa
  • sare
  • Pt tocanita de ciuperci:
  • 250 g ciuperci champignon
  • 1 lingura ulei de masline
  • usturoi si ceapa verde
  • sare, piper
  • 2 linguri de piure de urzici
  • Pt sosul de patrunjel cu usturoi:
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 3-4 fire de leurda
  • 1 fir de usturoi
  • cateva frunze de loboda rosie pentru culoare
  • ulei, red vinegar
  • fulgi de chili
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cremoasa cu ciuperci si urzici:

Pregateste intai sosul de patrunjel cu usturoi:

Toaca patrunjelul, leurda, loboda si usturoiul, pune-le intr-un bol si stropeste cu ulei, vinegar, sare si un vf de cutit de chili. Amesteca si lasa sosul la frigider pana servesti mancarea. 

Pregateste mamaliga: pune apa la fiert cu un praf de sare, iar cand clocoteste adauga malaiul in ploaie. Cat timp fierbe mamaliga, pregateste si tocanita de ciuperci:

Caleste usturoiul si ceapa verde tocate marunt in putin ulei, adauga ciupercile feliate si condimenteaza cu sare si piper. Gateste ciupercile la foc mediu spre tare, doar cat sa se inmoaie si sa se coloreze usor pe margini. Opreste focul si scurge zeama pe care si-au lasat-o ciupercile in tigaie. 

Pune mamaliga in boluri, adauga piure de urzici, amestecand usor, cat sa formeze o spirala verde, aranjeaza ciupercile, apoi sosul de patrunjel cu usturoi. 

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

pentru un plus de savoare adauga putina branza in mamaliga

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cremoasa cu ciuperci si urzici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]