Mămăligă cu brânza de capră și papară

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 24 Ian 2013 | 5886 vizualizari

 

O cină savuroasă!

 

INGREDIENTE

  • apă 2000 ml.
  • făină de mălai cca. 600 gr,
  • sare iodată,
  • unt grasmie 75%,
  • brânză de capră,
  • smântână,
  • ouă 8 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mămăligă cu brânza de capră și papară:

Apa se pune la fiert cu puțină sare, un strop de ulei și o 1/2 linguriță de mălai, într-un vas cu fund triplu sau de preferat ceaun. Când clocotește, se adaugă mălaiul cernut, în ploaie, amestecându-se energic, ca să nu se formeze cocoloase, lasându-se la foc mic cca. 15 de minute.

Între timp se incinge putin ulei de floarea soarelui, într-o tigaie aderenta, cca. 2 minute, apoi se dă deoparte, se adauga ouale intregi, un praf de sare și se amestecă energic, până se inglobează albușul, gălbenușul și uleiul, apoi se dă la foc mic, amestecaându-se continuu, cca 5 minute.

Într-o farfurie adâncă se rade brânza de capră. Se adaugă o lingură de unt, apoi mămăliga, după preferința, se amestecă usor până se înglobează ingredientele, se adaugă smântână, papară de ou după gust și după preferința fiecăruia, se amestcă ca să se înglobeze toate ingredientele sau se savurează ca atare, bineînțeles acopmaniată de o ceapa roșie sau galbena.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mămăligă cu brânza de capră și papară" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]