Mamaliga cu ceapa la cuptor

de danakarin in Mancaruri de post, 22 Feb 2013 | 8906 vizualizari

 

Bunicului meu ii placea mamaliga in acest fel pregatita, iar eu nu am mai mancat din copilarie, deci de o buna bucata de vreme. Intr-o seara m-a prins cheful, si pentru ca se potirveste si la postul care, pentru mine, a si inceput de saptamana trecuta, am pregatit-o.

 

INGREDIENTE

  • 300 g de faina de malai
  • 4 cepe mari
  • 3-4 linguri de ulei
  • sare
  • boia de ardei de calitate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu ceapa la cuptor:

Am pregatit o mamaliga nu prea moale preasarand in apa sarata ce clocotea 300 de grame de malai, si mestecand continuu 20 de minute. Am lasat mamaliga sa se raceasca un pic, timp in care am curatat cepele, le-am taiat felii si le-am calit cu grija sa capete o culoare aurie fara sa se arda, in 3 linguri de ulei. la sfarsit anm sarat un pic si am amestecat boiaua. Am uns cu un pic de ulei o forma de sticla Pyrex, am pus un strat de mamaliga, apoi ceapa, si iar mamaliga si ceapa, ultimul strat fiind de mamaliga.

Am uns suprafata cu un pic din uleiul cu boia in care am prajit ceapa. Daca vreti puteti sa faceti doua mici adancituri sa sa sa spargeti doua oua la suprafata mamaligii. eu nu am facut. Am lasat la cuptor aproape o ora, pana a facut o crusta frumoasa , am scos-o si am portionat-o dupa ce s-a racit nitel. Mie mi-a placut cel mai mult a doua zi, rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu ceapa la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

ieri la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume