Robiola este o branza de origine italiana , produsa din lapte de vaca sau lapte de capra sau lapte de oaie sau mix . Consistenta este una cremoasa .
Carnea taiata in bucati mai mici , o spalam si o punem intr-o tigaie antiaderenta cu 1-2 linguri de ulei.Lasam la foc iute pana ce carnea se rumeneste pe toate partile dupa care adaugam ulei si acoperim cu apa.Presaram condimentele si lasam la foc mic pana ce carnea devine frageda . Cand carnea e gata o scoatem pe o farfurie si o acoperim pentru a se mentine calda .
Separat punem apa la fiert .Punem sare si presaram putin malai. Cand apa incepe sa fiarba adaugam restul de malai putin cate putin amestecand in continuu .Lasam sa fiarba la foc mic catre potrivit . Cand malaiul a fiert si mamaliga este aproape gata punem untul si amestecam bine .
Ungem cu unt un vas pentru cuptor in care turnam mamaliga .
Cu ajutorul unei linguri asezam mamaliga in vas facand o adancitura in mijloc .
Asezam un strat de branza Robiola si in centru punem carnea cu cateva linguri din uleiul in care s-a prajit .
Dam vasul in cuptorul incins in prealabil la 170 grade pentru 10-15 minute .
Se serveste calda !
Pofta buna !
1
Mixul de condimente uscate folosit este rozmarin,salvie,dafin,usturoi,oregano,patrunjel,busuioc,maghiran.