Mamaliga in straturi cu piept de pui si ficatei

de Miha in Mancaruri cu carne, 6 Sep 2010 | 7873 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • mamaliga
  • 1/2 piept de pui
  • 300 g ficatei de pui
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 3 rosii
  • 100 g telemea
  • 100 g cascaval
  • 50 g unt
  • busuioc si oregano
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga in straturi cu piept de pui si ficatei:

Umplutura:

Ceapa si usturoiul marunt tocate se pun la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se mixeaza. Sucul obtinut se rastoarna peste ceapa. Cand ajunge la punctul de fierbere se adauga pieptul de pui si ficatetii, toate taiate cuburi potrivite ca marime. Se acopera cu un capac si se lasa la fiert. Daca este necesar se adauga si putina apa. Se potriveste gustul de sare si se condimenteaza cu busuioc si oregano. Cand este gata se da tigaie deoparte si se lasa la racit.

Mamaliga:

Cel mai indicat vas pentru a pregati mamaliga este cel de tuci. Se pune apa la fiert cu sare si cand incepe sa clocoteasca se adauga cate putin malai, amestecand intr-una pana incepe sa se ingroase, dar fara a fi prea tare. Se pune deasupra untul taiat bucatele si telemeaua. Se omogenizeaza. Se aduna de pe margini cu dosul lingurii, se rastoarna pe o farfurie si se imparte in 2 parti.

Intr-un vas termorezistent uns bine cu unt punem un strat de mamaliga, acoperim cu cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi punem umplutura de carne cu ficatei putin racita. Acoperim cu cel de-al doilea strat de mamaliga si unul de cascaval.

Dam vasul la cuptor, la foc mediu, pana se topeste cascavalul.

Pentru aceasta reteta am pornit catre bucatarie cu gandul la reteta lui Medi :)) dar am schimbat ajunsa fiind in fata frigiderului. :))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga in straturi cu piept de pui si ficatei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu carne de pui si mamaliguta