de obicei acasa in Romania o preparam cu telemea sau cu branza de burduf,aici insa nu se gasesc, iar cu cascaval nu prea imi place....asa ca am cumparat branza feta si smantana ca la noi...o bunatate de papica..
De obicei, acasa, in Romania preparam aceasta reteta de "Mamaliguta in straturi cu branza feta si smantana "cu telemea sau cu branza de burduf,aici insa nu se gasesc, iar cu cascaval nu prea imi place....asa ca am cumparat branza feta si smantana ca la noi...o bunatate de papica..
Facem o mamaliguta moale dintr-un litru de apa si 200-210 gr malai.
Punem apa cu sare pe foc si cand incepe sa clocoteasca punem malaiul in ploaie,amestecam sa nu se lipeasca si dam focul mic.e gata cand se dezlipeste de pe peretii oalei.Aveti grija sa nu se arda ca este f neplacut.
Luam o forma termorezistenta mai marisoara(sau 2 mici in cazul meu) si o ungem cu unt.Presaram pe fund putina branza feta,apoi punem un strat de mamaliga fierbinte,pe care o vom nivela frumos cu o lingura unsa cu unt(o ungem cu unt pt a nu se lipi mamaliga de ea),apoi punem alt strat de branza si putin unt din loc in loc,apoi alt strat de mamaliga si tot asa pana terminam branza si mamliga.
Ultimul strat trebuie sa fie de branza,peste care vom presara putin parmezan si vom pune putin unt,dupa care dam la cuptorul incins la 200° pana incepe branza sa prinda culoare(10 minute circa).
Servim fierbinte cu smantana deasupra.
Va recomand sa preparati acesta reteta de Mamaliguta in straturi cu branza feta si smantana