Daca as avea cuvinte sa va descriu aceasta delicatesa...face parte din categoria mancarurilor pe care le gusti o data si apoi nu le uiti niciodata!
Ardeii se spala se curata de seminte si se taie bucati. Taiem 2 cepe in rondele, curatam si usturoiul.
Punem in tava de copt o foaie pergament si pe ea se aseaza ardeii, ceapa pe margine si 3 catei de usturoi. Stropim cu 3 linguri de ulei de masline, (eu am o sticluta cu atomizor). Am copt ardeii, ceapa si usturoiul pentru 30 de minute la 200 de grade. Ceapa si usturoiul, coapte si adaugate apoi in mancare vor oferi acesteia un gust deosebit.
Intre timp taiem ceapa si usturoiul( cei 3 catei ramasi) marunt. Intr-o cratita mare, punem doua linguri de ulei de masline, doua linguri de apa si adaugam ceapa si usturoiul dupa ce le-am frecat cu putina sare.
Punem capacul si lasam la foc mic 3 sau 4 minute.
Rosiile le dam pe razatoare si apoi le punem la robot( sau blender) si va rezulta un suc fin.
Scoatem din cuptor ardeii ceapa si usturoiul si le punem in cratita. Eu m-am ajutat de foaia pergament.
Amestecam bine cu o paleta, punem si sucul de rosii, apoi pasta de tomate, boiaua dulce, foaia de dafin, apa si lasam pentru 20 de minute la foc foarte mic sa se intrepatrunda gusturile. Potrivim de sare si piper, sa ne placa.
E gata pentru servit si vom pune daca dorim si place la toata lumea marar tocat sau patrunjel in cratita sau daca nu, in functie de gusturi direct in fafurie.
Servim cu iaurt grecesc si apoi ne topim de placerea gustului de neuitat...