Mancare de bame

de Ela68 in Mancaruri de post, 2 Aug 2013 | 7616 vizualizari

 

Calitatea mancarii depinde foarte mult de marimea si tipul bamelor. Vom alege bame de culoare verde , cat mai micute. Daca acestea sunt mari si au culoarea verde pal, au seminte mari in interior, sunt deja coapte si nu sunt bune. Nu stiu daca gustul este apreciat de toata lumea, trebuie doar sa ne gandim ca sunt o sursa importanta de vitamine, minerale si fibre. In plus, contin o cantitate mare de proteine si reprezinta un produs dietetic, fiind sarace in grasimi, sodiu, colesterol si calorii.
Sper ca v-am convins sa le incercati !

 

INGREDIENTE

  • 1 kg bame
  • 1 kg rosii
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita Mirodenia
  • 2 linguri otet, sare
  • 4 linguri ulei
  • 2 legaturi patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de bame:

Bamele se spala si se curata de codite. Mare atentie, se va taia cat mai aproape de cotor astfel incat, la fierbere sa nu iasa semintele.  Punem la fiert apa cu o lingura de sare si 2 linguri de otet. Otetul se foloseste pentru a elimina vascozitatea care rezulta la contactul cu apa. Cand incepe sa fiarba adaugam bamele si le lasam 10 minute la foc mic. Daca nu sunt inca fierte le mai lasam inca cinci minute. Ceapa se taie si se pune la calit in ulei. Rosiile taiate in patru le punem la fiert cu o lingura de ulei si cand incep sa se inmoaie le curatam de coaja. Se pot folosi si rosii la cutie in locul celor proaspete. Adaugam bamele scurse si rosiile peste ceapa calita, lasam sa fiarba 10 minute si potrivim de sare. a sfarsit adaugam patrunjelul tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de bame" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

nilgun 1

02.08.2013, 23:59

eu le uram cand eram mica...nu imi placeau deloc...acum as manca

Ela68 1

03.08.2013, 08:29

le prepar mai mult pentru familie

laura_n 1

03.08.2013, 13:20

foarte bun bamele! nu toata lumea le agreeaza, dar eu le mananc cu placere, facea bunica mea o mancarica de bame de ne lingeam pe degete

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci