Mancare de cartofi cu afumatura

de Bucataras Medi in Porc, 24 Mar 2010 | 13749 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -un ciolan afumat
  • -5-6 cepe rosii
  • -2 ardei grasi
  • -ulei
  • -6-7 cartofi
  • -boia dulce/iute(dupa preferinta)
  • -foi de dafin
  • -patrunjel
  • -bulion sau 2-3 rosii
  • -sare,piper macinat
  • -piper boabe
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de cartofi cu afumatura:

  Intr-o cratita in care am pus putin ulei la incins se caleste ceapa si ardeiul taiate marunt.Afumatura se spala, se taie bucati potrivite , se pune intr-o oala cu apa fierbine si se da in cateva clocote.Se scoate apoi si se adauga in cratita in care am calit ceapa si ardeiul.Se adauga o cana cu apa si se lasa la fiert sub capac.Cand carnea este aproape fiarta se adauga cartofii taiati cubulete.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se mai adauga 2-3 foi de dafin si cateva boabe de piper.Daca este cazul se mai adauga putina apa.

Cand cartofii sunt fierti se adauga putina boia si rosiile date prin razatoere sau 1-2 linguri de bulion si se mai lasa mancare la fiert circa 10-15 min.Se stinge focul si se aromeaza cu patrunjel verde.
Se poate servi cu mamaliguta dar merge foarte bine si cu muraturi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de cartofi cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ceafa la tigaie cu piure si sos rosu