Aceasta mancare este grozava pentru zilele de post. Nu se face deloc greu, nu are ingrediente sofisticate si iese foarte gustoasa. O puteti pregati si in celelalte zile, sa o serviti ca si garnitura langa o bucata de carne la gratar, cuptor sau tigaie. Eu am folosit ciuperci la conserva, dar merg foarte bine si cele proaspete.
Ciupercile le scoateti din cutie, le spalati si le lasati intr-o sita la scurs.. Ceapa curatata o tocati marunt. Morcovul decojit il taiati in doua pe lungime, apoi il faceti rondele. Ardeiul rosu, curatat de cotor si seminte, il taiati fasii. Intr-o cratita puneti uleiul la incins. Adaugati ceapa, morcovul si le sotati 2 minute, apoi puneti ciupercile si mai sotati 2 minute. Puneti si ardeiul rosu, amestecati bine, apoi presarati sare, piper, boia, foile de dafin si amestecul de legume uscate. Turnati apa calda, cat sa acoperiti ciupercile. Puneti un capac si fierbeti la foc potrivit 25-30 de minute. Dupa acest timp, adaugati sosul de kapia si maslinele. Mai fierbeti circa 10 minute sau pana este scazut lichidul atat cat va doriti. La final incorporati pasta de tomate si oregano uscat. Gustati sa vedeti daca mai trebuie sare. Mai lasati pe foc circa 2 minute. O puteti servi simpla sau presarati verdeata deasupra, marar sau patrunjel, dupa plac. Pofta buna!