Pentru că încă mai este post, încercăm să gătim preparate de post gustoase. Ciupercile pleurotus au un gust foarte bun, chiar asemănător cu cel al cărnii. Eu i-am făcut alături o garnitură de orez, dar e la fel de bună si fără nimic lângă ea.
Ceapa si morcovii i-am curatat si i-am taiat felii.
Ciupercile le-am taiat bucati mai mari,iar partea dinspre codita am taiat-o marunt.
Intr-o cratita am pus ulei si am calit morcovii si ceapa,pâna ceapa adevenit sticloasa.
Am adaugat apoi putina boia si ciupercile taiate marunt.Am condimentat.
Bucatile mai mari de ciuperci le-am presarat cu putin ulei si le-am condimentat.Apoi le-am pus intr-o tigaie la prajit.Apa lasata am scurs-o peste amestecul de morcovi si ceapa din cratita.
Am lasat ciupercile sa se prajeasca în tigaie.
Peste amestecul din cratita am pus putina apa si am lasat sa fiarba.
Dupa aproximativ 10 minute,am pus si bucatile mai mari de ciuperci prajite , sucul de rosii si usturoiul tocat marunt.
La final am pus verdeata.