Mai, nu stiu cum se face da eu mereu ratez retetele cu numar rotund. Cand am ratat-o pe a 100-a eram la inceput si am zis ca o sa ma obisnuiesc. La a 200-a si un pic deja am inceput sa ma oftic. Pai macar asa sa fiu si eu pusa la panoul de onoare, ziceam eu. Ca altfel oricum nu ma baga nimeni in seama :P
Gata, mi-am jurat eu in barba, cand ajung la nr 300 nu ma mai las! Daaa. N-ai sa vezi :))))
Azi sunt la reteta nr 301 pe bucataras si nici nu mi-am dat seama cand s-au strans atatea. E asa de usor sa le pierzi numarul pe aici. Cook and smile :)
Curata gutuile de seminte si partea mai tare din mijloc, dar lasa-le coaja.Taie-le in felii mai groase
Topeste untul intr-o tgaie mai mare si prajeste feliile de gutui pe toate partile, pana ce se auresc.
Intr-o alta tigaie incalzita bine pune bucatile de pui si lasa-le pana ce se auresc pe toate partile si sunt aproape facute. Sareaza-le si pipereaza-le. Pune-le langa gutui in tigaia mare.
Toarna 3/4 cana de apa,pune capacul si lasa cateva minute pana ce gutuile s-au inmuiat, dar nu sunt flescaite. De asemenea carnea trebuie sa fie facuta.
Amesteca amidonul cu 2-3 linguri de apa rece, pana ce se dizolva bine. Pune-l peste carne, si lasa 2-3 clocote. Ai grija ca sosul se intareste foarte repede, pentru ca gutuile contin pectina.
Potriveste de sare si piper.
Optional se poate face un sos caramel cu care se stropeste mancarea de gutui.
later edit: am uitat, dar va spun acum. Cand torni 3/4 de cana de apa, poti pune si niste vin alb in loc de apa. Eu asa am facut. Ii da un gust aparte.