Mancare de iarna

de Ade200 in Mancaruri cu carne, 11 Dec 2011 | 14172 vizualizari

 

Am pregătit o mâncare de duminică pentru diverse gusturi, combinând ce aveam la îndemână.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de curcă mai tânără, gât şi aripi
  • 1 bucată de muşchi afumat
  • 1/2 ţelină
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 4 cepe
  • 5 morcovi
  • 1 gulioară
  • 1 felie de bostan
  • 1 varză mică
  • 1 borcan de roşii mici în bulion
  • sos de soia
  • ghimbir
  • ardei iute
  • maioneză de casă
  • cartofi fierţi
  • castraveţi muraţi
  • 1 gogoşar proaspăt
  • 2 ouă
  • curry
  • mărar verde(la varză)
  • patrunjel verde pentru supă
  • un borcan de 700 ml cu roşii în bulion
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de iarna:

Am pus carnea cu legumele de supă(morcov, ţelină, pătrunjel, gulie, 2 cepe, 2 căţei de usturoi, câteva boabe de piper, sare) în oală sub presiune. Am lăsat 40 de mninute de când a început să fiarbă.

Am fiert cartofii în coajă şi oul pentru maioneză în apă cu sare.

Am scos legumele şi am strecurat supa. Dintr-o parte din legume, plus o pulpă şi aripile a făcut soţul meu salată de boeuf că le taie milimetric(eu nu am răbdare la aşa ceva). Am pregătit maioneza din oul fiert şi un gălbenuş crud, 1 lingură de muştar şi ulei.

Carnea afumată am tăiat-o felii şi am prăjit-o puţin că aşa-i place soţului.

Separat, am făcut o mâncare pe placul meu. Am călit 2 cepe şi 1 gogoşar puţin. Am adăugat felia de dovleac bucăţi,varza fideluţă  şi am călit iar, apoi am adăugat nişte supă. Am pus  nişte carne din cea afumată şi prăjită, 1 pulpă de curcă şi gâtul,  ce a mai rămas din legumele fierte(gulia, o parte din ţelină, un morcov, ceapa fiartă). Am adăugat un borcan de 700 ml cu roşii în bulion(pus de mine astă-vară), sos de soia şi ghimbirul feliuţe subţiri(cam cât un deget mic). Ghimbirul l-am pus mai la început să se moaie bine.

Pentru că îmi place picant, am pus şi o linguriţă de pastă de ardei iute şi nişte curry.

Câţiva cartofi fierţi se pot servi lângă carnea prăjită, iar 2-3 se adaugă la salata de boeuf/curcă! În supă se pot pune găluşte sau tăieţei. Pentru găluşte să amestecaţi oul bătut cu grişul cam cu 10 minute înainte de a le pune în supă, ca să aibă timp să se umfle grişul. In fotografie e grişul dupa ce s-a umflat.

Uite aşa facem feluri diferite dintr-un foc şi avem pe mai multe zile papa că doar mergem la serviciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

11.12.2011, 19:44

Cris2711 1

11.12.2011, 19:52

mamaieelena 1

16.12.2011, 07:19

interesanta combinatie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne