Mancare de mazare

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de post, 29 Iun 2011 | 7444 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mazare verde,
  • 2 morcovi
  • 3 cepe
  • patrunjel si marar verde
  • sare si piper dupa gust
  • rosii decojite taiate cuburi
  • 1-2 cani de apa/supa
  • 2-3 linguri cu ulei
  • 2-3 cartofi - optional (eu nu am folosit pentru ca am dorit sa simt gustul de mazare)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare:

Ceapa tocata marunt o punem la calit si cand devine translucida, adaugam mazarea si morcovii taiati cubulete si lasam sa fiarba impreuna pentru 10 minute, dupa care adaugam apa ori supa.  In momentul in care mazarea este fiarta punem si rosiile, decojite, taiate cuburi, potrivim de gust cu sare si piper, si, lasam sa fiarba la foc mic, pana cand se "leaga".  Dupa ce am  luat mancarea de pe foc, o aromam cu patrunjel si marar verde, tocat.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

pentru a decoji rosiile cu usurinta le scufundam de cateva ori intr-un vas cu apa fierbinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Dya Daniela Andrei 1

09.07.2011, 01:00

feliciacristea46 1

26.05.2012, 15:17

pai cum fierbe mazarea daca pui apa sau supa, dupa ??? in ce ??? fierberea se face in lichid !!!

Dya Daniela Andrei 1

27.05.2012, 10:33

In ulei si in sucul pe care il lasa ceapa si morcovii Iti garantez eu ca fierbe!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]