Mancare de mazare cu costita de porc

de marcela1979 in Porc, 4 Mai 2016 | 6005 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr costita de porc
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia rosu
  • 2 rosii
  • 250 gr mazare
  • 50 ml ulei
  • sare,piper
  • 1 legatura marar verde
  • 1 lg pasta de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare cu costita de porc:

Se curata si se spala legumele. Costita se spala si ea. Ceapa se toaca cubulete, morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mari si ardeiul kapia se toaca cuburi. Costita se pune intr-o oala cu apa la fiert si se ia spuma care se formeaza. 

Intr-o cratita sau o tigaie inalta se pune uleiul la incins,se adauga ceapa si se lasa sa se caleasca. Apoi se adauga ardeiul taiat cubulete si morcovul ras.Se amesteca si se lasa sa se caleasca.Se pune putina apa cam 50 ml si se lasa sa se innabuse. Se verifica costita daca este fiarta pe jumatate, se scoate din apa in care a fiert si se pune peste zarzavatul inabusit.Se amesteca, apoi se adauga din apa in care a fiert costita cat sa acopere.Se lasa sa mai fiarba .Cand costita este fiarta ,se pune mazarea verde si se lasa sa fiarba si mazarea.Cand si mazarea este fiarta, se pun rosiile tocate marunt si se lasa sa dea un clocot. Se adauga pasta de rosii, se amesteca se lasa sa dea un clocot si se adauga si mararul verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu costita de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Porc inecat in vin