Mancare de mazare (de post)

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de post, 18 Mar 2016 | 7786 vizualizari

 

O mancare simpla, rapida si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa;
  • un morcov;
  • o tija de apio;
  • un ardei gras;
  • 6 linguri ulei;
  • apa;
  • sare;
  • 1 kg mazare congelata;
  • doua linguri bulion;
  • o legatura de marar.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare (de post):

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.

Tija de apio se spala si se taie rondele.

Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala si se taie fasii groase.

Aceste legume se pun intr-o cratita impreuna cu uleiul, putina sare si o cescuta cu apa si se lasa la foc sa se inabuse, acoperind cratita cu un capac.

Mazare se spala, se scurge de apa si se pune peste legume, dupa ce acestea s-au patruns putin. Se adauga apa, cat sa acopere bine totul, si se lasa la fiert in continuare.  

Dupa ce toate legumele au fiert, se pune bulionul, se mai fierbe mancarea cateva minute, se potriveste de sare, iar la final se adauga mararul (spalat si tocat).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

19.03.2016, 19:59

Si pentru mine o portie!

Catalina L 1

20.03.2016, 20:20

ce buna

Rahela Velicu 1

16.12.2016, 10:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]