Mancare de naut cu carne de vita

de nilgun in Vita, 5 Aug 2013 | 14417 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cesti de naut
  • 2 morcovi
  • 1 bucata carne de vita
  • 1-1/2 ceapa
  • jumatate ceasca ulei de masline
  • 1 lingura pasta de rosii
  • ardei iute (care nu a fost prea iute)- 1 bucata verde, jumatate rosu
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • chimen dupa gust
  • cimbru dupa gust
  • ghimbir - 1 bucatica cat un catel de usturoi
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de naut cu carne de vita:

Nautul se pune de seara intr-un vas cu apa. Pana a doua zi isi va dubla volumul.  A doua zi se spala in mai multe ape. 

Intr-un vas se pune uleiul, ceapa tocata marunt si morcovul taiat rondele. Se caleste cateva minute, dupa care se pune o lingura buna de pasta de rosii, se mai caleste 2 minute, se pune nautul, peste naut se toarna 6 cescute de apa, ardeiul iute tocat, chimenul, sarea, piperul, cimbrul, ghimbirul si usturoiul. Carnea care a fost fiarta separat, se taie bucatele, se asezoneaza cu sare si piper si se pune peste naut. 

Se pune capacul si se fierbe la foc alert jumatate de ora, dupa care se incetineste focul si se mai lasa la fiert cam 45 de minute pana ce nautul este inmuiat.

Se opreste focul si se pune patrunje tocat deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de naut cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]