Mancare de post (piure de cartofi cu ghiveci )

de Valclaudia in Mancaruri de post, 5 Aug 2013 | 7994 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru piure:

  • 1 kg de cartofi
  • 100 gr. margarina
  • 100 ml apa in care am fiert cartofii
  • sare daca mai este nevoie

Pentru ghiveci:

  • 1 ceapa mare
  • 2 ardei grasi diferit colorati
  • 3 linguri de ulei
  • 1 foaie de dafin
  • frunze de teilna
  • 1/2 kg rosii
  • sare si piper dupa gust

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de post (piure de cartofi cu ghiveci ):

Spalam si curatam legumele.

Punem cartofii taiati cubulete in apa cu sare la foc si ii lasam la fiert.

Cand sunt fierti, ii punem in robot cu 100 gr margarina si cca 100 ml de apa in care au fiert, asa fierbinti ii mixam pana obtinem un piure fin,de consistenta dorita.

Ceapa si ardeii se maruntesc cu robotul,apoi se calesc in ulei timp de 5 minute. Se adauga sare si piper, apoi rosiile trecute prin robot, o foaie de dafin  si lasam sa fiarba pana scade apa. La final se adauga frunza tocata de telina si se serveste cu piure de cartofi.

Pofta buna!

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de post (piure de cartofi cu ghiveci )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de taitei chinezesti cu legume, cu usturoi si ghimbir