Mancare de spanac

de dakris in Mancaruri de post, 4 Apr 2013 | 4807 vizualizari

 

Cu sau fara oua alaturi e mereu gustos si plin de vitamine... :)

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg spanac proaspat
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 ardei capia rosu
  • 2 linguri bulion
  • 1-2 linguri faina
  • ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de spanac:

Spanacul se curata pastrand doar frunzele. Se scufunda in apa unde se mentine 30 min, timp in care "cade" tot pamantul dupa el. Se scurge si se mai spala de 2 ori.

Spanacul se opareste. Astfel, se pune o oala cu apa pe foc. Cand apa incepe sa fiarba se scufunda frunzele de spanac si se mentin 2-3 min, apoi se scurg si se lasa la racorit, cat sa il putem toca :). Se toaca cu cutitul, dupa preferinta.

Ceapa si ardeiul tocate se pun intr-o cratita cu ulei si o cana de apa, se acopera cu un capac si se tine pe foc pana se inmoaie legumele. Adaugam spanacul tocat si acoperim cu apa, din cea in care am oparit spanacul. Se lasa sa fiarba cateva minute, se adauga bulionul, se sareaza.

Faina se desface in putina apa si se varsa peste spanac. Se mai fierbe cca 5 min.

Se serveste ca atare sau cu oua ochiuri.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

05.04.2013, 21:54

Buna de tot...asta am servit si eu azi!

ionela2682 1

06.04.2013, 15:20

yammmyyy

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 12:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de Spanac (Reteta Video)