Mancare de teci cu dovlecel

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de legume, 17 Iul 2015 | 7042 vizualizari

 

Mancarea asta am descoperit-o vara trecuta si vreau sa va spun ca este tare buna.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa;
  • un ardei gras;
  • un morcov;
  • 2-3 linguri ulei;
  • circa 3 l apa;
  • sare;
  • 750 g teci de fasole;
  • 700 g dovlecel curatat de coaja si seminte;
  • 3-4 linguri rosii pregatite pentru iarna;
  • o legatura marar.
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de teci cu dovlecel:

Se curata ceapa de foi si se spala.

Se taie ardeiul pe jumatate, se curata de seminte si se spala.

Se curata morcovul de coaja si se spala.

Aceste trei legume se pun intr-o cratita la fiert in apa cu ulei si putina sare. Se clocotesc timp de 10-15 minute.

Se indeparteaza moatele tecilor, se rup in bucati mai mici si se spala, apoi se pun in apa clocotita. Se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie putin, apoi se adauga tot in apa clocotita dovlecelul curatat de coaja si seminte, spalat si taiat in bucati mari. Se fierb in continuare, iar la final se adauga rosiile. Se mai tin cateva minute la clocotit, apoi se ia cratita de pe foc si se adauga mararul spalat si tocat marunt. Se potriveste de sare. Se serveste calda.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pe parcursul fierberii, daca este necesar, se mai adauga apa. Oricum, mancarea trebuie sa iasa mai scazuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de teci cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Legume soté la tigaie