Mancarica de linte cu morcovi

de Catalina L in Mancaruri de legume, 9 Apr 2016 | 4306 vizualizari

 

Va propun o reteta de post (si nu numai....), delicioasa, plina de vitamine si consistenta.

 

INGREDIENTE

  • 300 g linte verde
  • 2 cepe mici
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 4 morcovi tăiati în rondele
  • apă
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 linguriță boia
  • cimbru, dafin
  • sare și piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de linte cu morcovi:

Nu-i nevoie să-nmuiați inainte lintea. Spălați-o bine.

Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul.

Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie adanca și se prăjește ceapa și usturoiul .

Se adauga rondelele de morcovi si lintea verde. Revenim timp de 5 minute .

Se acoperă cu apă, se adaugă sosul de roșii si se amestecă .

Se adaugă cimbrul, dafinul, boia de ardei , sare și piper.

Se pune un capac și se fierbe la foc mic timp de 35-40 minute.

Se mai adaugă apă, dacă este necesar și se amestecă din când în când .

Verificati de sare si piper.

Serviti cald.

Poftă .Buna!

 

Alte retete cu linte.

 

 Pofta Buna !!!

TIPS-URI

1

puteti s-o acompaniati cu mamaliga

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de linte cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

mihaelar63 1

09.04.2016, 14:09

Chiar mi-e dor de linte

CameliaR 1

09.04.2016, 16:27

Gherca Daniela 1

09.04.2016, 19:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci cu chorizo, smantana si rozmarin