Mancarica de vinete cu ardei copti

de Oana in Mancaruri de post, 10 Apr 2011 | 20178 vizualizari

 

De post sau cu putina "carnita" pentru pofticiosi :)

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe mari
  • 500 g vinete coapte congelate
  • un borcan ardei capia copti (800g) sau 6-8 ardei
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • o foaie de dafin
  • o legatura patrunjel verde tocat fin
  • o cutie de rosii in bulion (400 g)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de vinete cu ardei copti:

Ceapa se curata si se taie cubulete, ardeiul copt se scurge si se taie cuburi mari, vinetele dezghetate se lasa la scurs, rosiile in bulion se taie cubulete.

Intr-o cratita incapatoare se incinge uleiul, se adauga ceapa si o ceasca de apa calda. Se lasa putin la inmuiat, apoi se adaga vinetele si ardeiul copt plus o cana cu apa fiarta. Se lasa sa fiarba la foc mic, cu capac, 15 minute. Cand ceapa este inmuiata se adauga condimentele dupa gust si rosiile in bulion. Se mai fierbe 10 minute, daca mai este nevoie se mai adauga putina apa fiarta. Dupa ce se opreste focul se adauga usturoiul presat bine si patrunjelul verde tocat fin.

Se poate servi cu mamaliguta, ca si preparat de post sau cu un copanel, un pieptisor de pui pt. cei ce nu tin post :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de vinete cu ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Morcov marinat in stil coreean