Mancarica de vitel cu sos din ciuperci si vin

de Catalina L in Vita, 2 Ian 2018 | 6530 vizualizari

 


O reteta frantuzeasca cu un sos renumit, sosul vanatorului "sauce chasseur". Este un sos cu unt la care sa adauga ciuperci, ceapa salota si vin alb.
 A fost realizat initial pentu a acompania carnea vinata, apoi a fost folosit la carnea alba : pui, curcan, iepure si la carnea de vitel.
 
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/11/mancarica-de-vitel-cu-sos-din-ciuperci.html

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg pulpa de vitel proaspata taiata in bucati
  • 1 praz
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 100 ml de vin alb
  • cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • sare

Sosul vanatoresc:

  • 200 g de ciuperci de Paris
  • 2 cepe salota mari
  • 40 g de unt
  • 1 lingura concentrat de rosii
  • 1 lingurita de coniac
  • 100 ml de vin alb
  • patrunjel tocat
  • 40 g de faina
  • 40 g de unt
  • sare si piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de vitel cu sos din ciuperci si vin:

Spalati si curatati legumele. Taiati prazul, morcovii si ceapa in bucati.

Intr-o oala adanca sau sub presiune sotati legumele intr-un pic de unt- 20 g.

Scoateti si puneti deoparte. Puneti carnea la prajit, rumeniti-o pe toate partile. Condimentati : sare, piper si adaugati legumele .

Amestecati, sotati cateva minute, adaugati vinul alb, foile de dafin si cimbrul uscat. Acoperiti carnea cu apa fiarta, sarati, acoperiti si lasati sa fiarba la foc potrivit 1 ora (40 de minute la oala sub presiune).

Pregatiti sosul:

Spalati si curatati cupercile. Taiati-le felii.

Curatati si tocati marunt ceapa salota.

Sotati ceapa in 20 g de unt, adaugati ciupercile taiate si  rumeniti impreuna 2 minute.  Adaugati vinul alb si lasati sa fiarba si sa se evaporeze. Dati deoparte.

Scoateti carnea si legumele, filtrati zeama.

Puneti la topit 40 g de unt intr-o cratita adanca.  Atunci când este topit, se adauga toata faina și se amesteca pana se usuca timp de 2-3 minute. Se toarnă deasupra 800 ml de zeama si se lasa sa se ingroase.

Adaugati coniacul si bulionul de rosii, amestecati.

Verificati de sare si piper. Sosul este gata.

Puneti in sos bucatile de carne si ciupercile (am adaugat si morcovii).

Amestecati usor. 

Presarati deasupra patrunjel tocat. 

Serviti imediat cu orez sau cu mamaliga.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de vitel cu sos din ciuperci si vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Osso Bucco