Este o mâncare de post foarte gustoasăși ușor de pregătit.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 4 porții.
Se spală bine legumele. Se curăță ceapa și usturoiul și se spală.
Se taie ceapa mărunt, la fel și usturoiul.
Se toarnă ulei într-o cratiță, se pune ceapa la prăjit, până ce se înmoaie, moment în care se adaugă usturoiul. Se omogenizează și se pune varza tăiată fideluțe. Ardeii se taie tot fideluțe iar morvovul rondele subțiri. Când varza s-a inmuiat, se adaugă ardeii, morcovul și 1 pahar cu suc de roșii (eventual și 1 pahar cu apă, dacă este nevoie) și se lasă să fiarbă. Se amestecă mereu ca să nu se prindă de fundul cratiței. Când a scăzut, se adaugă sare, piper și boia dulce, după gust.
Poftă bună!
1
Uleiul să fie încins când puneți ceapa la prăjit.
2
Gătiți varza la foc mediu spre mic, ca să nu se ardă.
3
Amestecați mereu ca să nu se prindă de fundul cratiței.