Manzat glazurat cu miere si morcovi copti

de laylalala in Vita, 21 Feb 2010 | 4452 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 morcovi, curatati si taiati fasii groase
  • 2 linguri ulei de masline
  • 400 gr felii de manzat
  • 2 catei de usturoi, curatati si feliati
  • 2 lingurite piper negru, macinat mare
  • 50 ml sherry
  • 4 linguri miere
  • 200 ml zeama de supa de pui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Manzat glazurat cu miere si morcovi copti:

Incalzeste cuptorul la 200⁰.Amesteca morcovii cu 1 lingura ulei de masline, asezoneaza-i cu sare si piper si da-i la copt 30-40 minute pana cand s-au inmuiat.
Incinge o tigaie la foc potrivit si adauga 1 lingura ulei de masline.Prajeste carnea pe ambele parti pana cand s-a rumenit api scoate-o si pune-o deoparte.Adauga piperul macinat mare si usturoiul si caleste-le 1 minut apoi adauga 50 ml sherry si amesteca.Adauga apoi mierea si zeama de supa de pui si lasa sosul sa fiarba 5-10 minute pana cand devine ca un sirop.Adauga carnea inapoi in tigaie si las-o sa se gatesca cu sosul inca 5-6 minute, intorcand-o din cand in cand.Serveste-o cu morcovii copti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Manzat glazurat cu miere si morcovi copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

silvi0ara 1

22.02.2010, 10:31

mihaelar63 1

25.02.2010, 08:35

bine ai venit l, ca nou bucataras am ramas surprinsa cand ti-am vazut varsta , dar asta nu e un impediment . pai sa reusesti in ce-ti propui ,fa-ne mandre ca am fost colege !!!
manzatul merge perfect cu morcovi , incearca sa folosesti unt in loc de ulei si usturoi , s-ar putea sa-ti placa .

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 23:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]