Mascarpone cake

de sisterskitchen in Prajituri, 14 Noi 2013 | 6325 vizualizari

 

O prăjitură pufoasă, ideală de servit alături de o persoană dragă. Este delicioasă şi nu necesită multă muncă ;) Se poate decora şi cu frişcă sau se poate umple cu cremă de vanilie.

 

INGREDIENTE

  • 250 g mascarpone (o cutie)
  • 4 ouă
  • 225 g faina
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vârf de sare
  • extract de vanilie – opţional
  • 50-60 g ciocolată amăruie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mascarpone cake:

1. Se încălzeşte cuptorul la 180 grade. Se pregăteşte tava unsă cu unt şi tapetata cu făină.
2. Se mixează ouăle cu zahărul timp de 5 minute. Se adăugă mascarpone şi uleiul mixând în continuare aproximativ 3-4 minute.
3. Se cern faină, praful de copt şi sarea într-un bol.
4. Se adăugă jumătate din cantitatea de făină şi continuăm să mixăm apoi ultima parte de făină şi mixam până se încorporează. Se aşează compoziţia în tavă şi se lasă la cuptor 40-45 de minute.
Se lasă să se răcească în formă.
Se topeşte ciocolata la bainmarie şi se glazurează prăjitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mascarpone cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]