Nu e o noutate ca-mi place pestele.Aveam doua medalioane de somon si m-am gandit sa fac unu cu sos gremolada.Am gasit la Radu Popovici o reteta ,pe care am modificat-o pe gustul meu.
Amesteca ingredientele pentru marinat pestele,unge pestele si pune-l intr-un vas acoperit pentru o ora.
Intre timp ocupa-te de sosul gremolada.
Patrunjelul se spala,se taie marunt.
Usturoiul se curata si se spala.
Rade lamaia,apoi stoarge zeama.
Intr-un blender se amesteca toate ingredientele pentru sos,mixand foarte bine.
Totul se transfera din blender in tr-un borcan inchis ermetic pentru o ora.
Somonul se scoate din vasul pentru marinat,se transfera intr-un vas ceramic si se toarna sosul format peste el si se introduce in cuptor pentru 30 minute.
Se scoate vasul ,se toarna vinul peste peste si se mai da la cuptor pentru 10 minute.
Se serveste cald cu sos gremolada deasupra.
1
timpul de preparare este mare,pentru ca am lasat la macerat somonul si sosul gremolada l-am lasat o ora pentru a se intrepatrunde aromele.
2
Vasul folosit nu trebuie sa fie neaparat ceramic,se poate folosi si unul emailat.